Kategoriler: EkonomiManşet

Devletten Doğalgaz ve Elektrik Faturası Desteği: 1366 TL Hesaplara Yatırılacak!

Sponsorlu Bağlantı
Sponsorlu Bağlantı

Rusya’nın uyguladığı politikalar sebebiyle önümüzdeki kış doğalgaza beklenenin üzerinde gelebilir. Bu sebeple devlet, dar gelirliler için devlet düğmeye bastı. Kış aylarında yaşanması muhtemel zorlukların önüne geçmek isteyen devlet kış desteği kapsamında başvuru yapan dar gelirli vatandaşlara doğalgaz ve elektrik faturası desteği yapacak. Ödemeler ise PTT üzerinden gerçekleştirilecek!

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz nedeniyle bu kış tüm Avrupa’da zorlu günler ülkeleri bekliyor. Enerji krizine önlem almak isteyen ülkeler çeşitli unsurları şimdiden devreye sokmaya başladı. Türkiye, enerji krizinden Avrupa’ya göre nispeten daha az etkilenecek. Fakat buna rağmen dar gelirli vatandaşa kış desteği vermeye hazırlanıyor. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirildikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahiplerine elektrik ve doğalgaz faturası desteği sunacak!

HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANDI

Enerji krizi nedeniyle önümüzdeki kış doğalgaz faturalarında büyük bir fiyat artışı bekleniyor. Zamlardan en çok etkilenecek dar gelir grubu içinse Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Doğalgaz Tüketim Desteği kapsamında bir takım yardımlar yapıyor. PTT üzerinden ödenecek destekler hesaplara yatırılmaya başlandı.

Bakanlık yaptığı detaylı açıklamada e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğalgaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

BAŞVURU SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş sağlayan vatandaşlar sonrasında sosyal yardım başvurusu cümlesini aratarak söz konusu sayfaya yönlenebilir. Bu kısımda bulunan başvuru ekranı aracılığıyla yeni başvuru sekmesine giriş yapılır ve açılan penceredeki KVKK onaylanır. Girmiş olduğunuz bilgiler onaylandıktan  sonra doğalgaz destek miktarının hesaplanabilmesi adına şahsa ait özel bilgiler doldurulur. Tüm bu bilgiler eksiksiz girildiği takdirde başvuru talebi onaylanır ve işlem sonlandırılır.

Elektrik faturası desteği için herhangi bir başvuru yapmanız şart değil. Elektrik yardımı 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; hali hazırda yardım alan kişilere kendiliğinden yatırılmaktadır. 2022 yılı adına 216 lira hesaplara yatırılmakta olup dolayısıyla doğalgaz desteği ile birlikte alan vatandaşlara devlet tarafından 1.366 liralık destek parası verilecektir.

 

Sponsorlu Bağlantı
Küçükçekmece'den

Leave a Comment
Paylaş
Yazar:
Küçükçekmece'den

Yeni Haberler

Küçükçekmece Belediyesi’nde ‘liyakat sistemi’ çalıştı: Grafiker olarak girdi, Özel Kalem Müdürü oldu

Küçükçekmece Belediyesi'nde ikinci dönemini geçiren Kemal Çebi, bir dizi atamalarda bulundu. Bu kapsamda son olarak…

13 Mayıs 2024

Başvurular başladı! Küçükçekmece Belediyesi 5 temizlik görevlisi alacak

Küçükçekmece Belediyesi sosyal tesislerin sorumluluğunu üstlenen Küçükçekmece İnşaat Taah. San. ve Tic. Aş. (KİTAŞ) 5…

10 Mayıs 2024

Trabzonlu iki başkan Küçükçekmece’de buluştu

Büyükçekmece'de 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Akgün, 2. dönemine giren Küçükçekmece Belediye Başkanı…

7 Mayıs 2024

Kaymakam Anteplioğlu’ndan Kumsal Özel Eğitim Uygulama Okulu’na ziyaret

Göreve başladığı günden beri ilçedeki tüm okullarla ayrı ayrı ilgilenen Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, son…

7 Mayıs 2024

TOKİ’den bir daha gelmeyecek kampanya: Hepsi KDV’den muaf! Başvuru için sadece 2 gün kaldı…

TOKİ, beklenen kampanyaları yılın ortalarına doğru açıklamaya başladı. Konut anlamında beklenen kampanyaları açıklamayan TOKİ, arsa…

6 Mayıs 2024

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve AK Parti Milletvekili Nihan Ayan Arenapark’ta sergi açtı

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İstanbul Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Nihan Ayan, Atakent Mahallesi'nde…

6 Mayıs 2024