Kategoriler: EkonomiManşet

TOKİ Ucuz Konut Satışının Yanı Sıra İşyeri Satışına Da Başladı! 120 Ay Taksit Fırsatı İle Ev ve Dükkan Sahibi Olabilirsiniz!

Sponsorlu Bağlantı
Sponsorlu Bağlantı

Artan konut fiyatları vatandaşların satın alma planlarını suya düşürürken TOKİ yaptığı açıklama ile dar gelirli vatandaşlara yönelik hemen teslim iş yeri ve konut müjdesini vermişti. 21 ilde 150 bin sosyal konut projesinin detayları yavaş yavaş belli olmaya başlarken İstanbul projesine ilişkin beklenen açıklama geldi. İhale ile konut ve dükkan sahibi olmak isteyen kişilerin bütçelerine uygun ödeme seçeneği sunarken İstanbul projesi için TOKİ’den beklenen açıklama geldi. Kurum yaptığı açıklamada İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Yenidoğan ve İstanbul Beyoğlu Sütlüce konut projelerinin açık artırma ile satışa sunulduğunun müjdesini verdi.

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar sonrası elini taşın altına koyan TOKİ 21 ilde 150 bin sosyal konut yapacağını açıklamıştı.

Milyonlarca insanın merakla belediği sosyal konut projesine ilişkin açıklama 1 Ağustos 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelmişti. Sadece ev sahibi değil iş kurmak isteyen kişiler için Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Bunun ardından gözler TOKİ’nin 150 bin sosyal konut projesi ve İstanbul projelerine dikildi. Açık artıma yöntemi ile 21 ilde satılacak olan konutlar için ilanlar ise gündem konusu oldu.

TOKİ KONUTLARI AÇIK ARTIRMAYA SUNULDU

İstanbul projelerine ilişkin TOKİ’den beklenen haber geldi. Açık artırma yöntemi ile satışa sunduğu konut projeleri ile ilgili açıklama yapan kurum, İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl Yenidoğan 796 konut Projesinde yer alan 9 adet konut ve İstanbul Beyoğlu Sütlüce 398 Konut Projesinde yer alan 55 adet konutun 24 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa sunulduğunu duyurdu. 120 ay vadeli satılacak konutların bir bölümü hemen teslim, bir bölümü ise 12 ay sonra teslimli olarak satılacak.

20 İLDE DÜKKAN VE İŞ YERİ İHALESİ

Dar gelirli vatandaşlara yönelik evin yanı sıra TOKİ işyeri ihalesi de gerçekleştirecek. 20 ilde yapılacak olan dükkan ve iş yeri ihalesi 1 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

20 ilin arasında Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kırşehir, Konya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Osmaniye, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Yozgat ve Zonguldak’ta yer alıyor. Dükkanların bazıları yüzde 25 bazıları ise yüzde 50 peşinat ve kalanı 120 ay taksitle satışa sunulacak.

Sponsorlu Bağlantı
Küçükçekmece'den

Leave a Comment
Paylaş
Yazar:
Küçükçekmece'den

Yeni Haberler

Küçükçekmece Belediyesi’nde ‘liyakat sistemi’ çalıştı: Grafiker olarak girdi, Özel Kalem Müdürü oldu

Küçükçekmece Belediyesi'nde ikinci dönemini geçiren Kemal Çebi, bir dizi atamalarda bulundu. Bu kapsamda son olarak…

13 Mayıs 2024

Başvurular başladı! Küçükçekmece Belediyesi 5 temizlik görevlisi alacak

Küçükçekmece Belediyesi sosyal tesislerin sorumluluğunu üstlenen Küçükçekmece İnşaat Taah. San. ve Tic. Aş. (KİTAŞ) 5…

10 Mayıs 2024

Trabzonlu iki başkan Küçükçekmece’de buluştu

Büyükçekmece'de 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Akgün, 2. dönemine giren Küçükçekmece Belediye Başkanı…

7 Mayıs 2024

Kaymakam Anteplioğlu’ndan Kumsal Özel Eğitim Uygulama Okulu’na ziyaret

Göreve başladığı günden beri ilçedeki tüm okullarla ayrı ayrı ilgilenen Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, son…

7 Mayıs 2024

TOKİ’den bir daha gelmeyecek kampanya: Hepsi KDV’den muaf! Başvuru için sadece 2 gün kaldı…

TOKİ, beklenen kampanyaları yılın ortalarına doğru açıklamaya başladı. Konut anlamında beklenen kampanyaları açıklamayan TOKİ, arsa…

6 Mayıs 2024

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve AK Parti Milletvekili Nihan Ayan Arenapark’ta sergi açtı

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İstanbul Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Nihan Ayan, Atakent Mahallesi'nde…

6 Mayıs 2024