Sağlık

Halkalı Acıbadem Hastanesi’nde bebeğin ölümü ile ilgili flaş iddia

Sponsorlu Bağlantı
Sponsorlu Bağlantı

Küçükçekmece’de yaşayan ve 2 yıl önce evlenen Sema-Emir Şahin çiftinin 8 ay önce oğulları Ali Emir dünyaya geldi. Ali Emir, geçtiğimiz pazartesi günü yüksek ateş ve öksürük şikâyetiyle ailesi tarafından hızlı bir şekilde Halkalı’da bulunan özel bir hastaneye götürüldü. Edinilen son dakika bilgisine göre, minik bebek, iki ilaç verilip serum bağlandıktan sonra uykuya daldı, bir daha da uyanmadı. Acılı olayın ardından konuşan baba Emir Şahin, “Canımı benden aldılar. Hesabını soracağım” dedi.

Sabah Gazetesi’nden Erhan Öztürk’ün haberine göre, Ali Emir’i kontrol eden çocuk doktoru Barış Y., “Bronşit başlangıcı olabilir” diyerek ilaç yazdı ve Ali Emir’i evine gönderdi.Barış Y., çifte “İki gün sonra kontrole getirin” dedi. Çift, önceki gün 14.00’te bebeği kontrole götürdü. Barış Y. izinliydi. Yerine Ramime adında yabancı başka bir çocuk doktoru görevliydi. Doktor, Ali Emir’le ilgili “Hastanede müşahede altında kalırsa iyi olur” diyerek yatış verdi.

Akşam saatlerinde yatışı yapılan Ali Emir, o dakikalarda annesi ve babasına gülücükler atıyor, sağlıklı görünüyordu. İddialara göre; bebeğe önce oksijen verildi. Ardından da akciğer filmi çekildi. Film temiz çıktı ancak hâlâ ateşi vardı. P. ve C. ilaçları verildi. Devamında da serum bağlandı. Bebek gece yarısı uykuya daldı, bir daha da hiç uyanmadı.

“Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde teknoloji geriye gidiyor” Adlı haberi okuyun

BİR SAAT GELEN OLMADI

Anne, bebeğinde 03.30 sıralarında sararma fark etti ve hemen hemşireleri çağırdı. Ancak icapçı doktor dahil hiçkimse odaya gelmedi, bu sefer acil butonuna bastı. Görevliler odaya geldiklerinde saat 04.30 civarıydı. Polisi çağıran hemşire ve doktorlar, aileyi dışarı çıkarttı. Ardından da polisler, “Bebeğiniz öldü, başınız sağ olsun” dedi.

Savcı bebeği inceledikten sonra, Ali Emir’e adli tıpta otopsi yapıldı. Bebeğin cenazesi Söğütlüçeşme Fatih Camisi’nde dün ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Sefaköy Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi.

HASTANE AÇIKLAMA YAPMADI

BABA Emir Şahin, doktorun kararsızlığından şüphelenince Ali Emir’in asıl doktoru Barış Y. ile 23.00’te WhatsApp’tan temasa geçmiş ve “Ali Emir için şu an hastanedeyim. Dr. Ramime Hanım var. İlaç yazacak ama tedavide kararsız olduğunu gözlemledim. İki gün önce geldiğim doktor C. ve D. yazmıştı. Ramime Hanım, bu ilaçları kesmemi istedi ve antibiyotik kullanacağımızı söyledi. Bize ‘Yatış yapabiliriz’ dedi. Kararsızlık gördüm ve sizden fikir almak istedim. Başka bir doktora gözükmemizi ister misiniz” diye yazmıştı. Barış Y. de babaya “Ateş 48 saati geçti ise antibiyotik gerekebilir” diye yanıt vermişti. Bir daha doktora ulaşamadı. Acı olayın ardından da “Bebeğim öldü. O doktor çocuğumu öldürdü. Neden cevap yazmadınız” diye yazdı. Baba “Canımı benden aldılar. Hesabını soracağım” dedi. Hastaneden konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Sponsorlu Bağlantı
Küçükçekmece'den

Leave a Comment
Paylaş
Yazar:
Küçükçekmece'den

Yeni Haberler

İş kurmak isteyenlere 350 bin TL’lik KOSGEB desteği! Üstelik faizsiz ve ödeme kolaylığı var

Son günlerde artan iflas ve konkordato haberleri can sıkmaya başladı. Çoğu firma iş maliyetlerinin artması…

5 Mayıs 2024

Emlak Konut THY konutları kura sonuçları belli oldu! Fark etmeden ev sahibi olmuş olabilirsiniz

TOKİ ilk evim kampanyasından umduğunu bulamayanlar şansını Yenişehir evlerinde denemişti. Türk Hava Yolları Emlak Konut…

4 Mayıs 2024

Küçükçekmece’de uygun fiyata daire! Fiyatı şaşırttı… Herkes başvuruyor

Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi, 1. Karadut sokakta satışa çıkan daire, şimdiden birçok vatandaşın ilgisini çekmeyi…

3 Mayıs 2024

KİPTAŞ’tan İstanbul’a 3 yeni proje! Şimdi başvuran kazanıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat işlerin sorumlu iştiraki KİPTAŞ, önceki 5 yıllık sürece nazaran bu döneme…

17 Nisan 2024

Fiat’ın Nisan ayı sonuna kadar geçerli en ucuz otomobilleri açıklandı! 449.000 TL rakamı dikkat çekti

Son dönemlerde yaptığı kampanyalarla dikkatleri üzerine çeken Fiat, bayram öncesinde en ucuz otomobillerinin listesini toplu…

10 Nisan 2024

Ziraat Bankası tatile gideceklere 7500 TL hediye veriyor! Tek şart belli oldu

Yüksek karlılık oranlarıyla dikkat çeken Ziraat Bankası, Touristica iş birliği sayesinde müşterilerine 7500 TL'lik hediye…

8 Nisan 2024