Popüler Haberler

Regl Sancısı Nasıl Geçer: Adet Ağrısından Kurtulmanın Yolları

Sponsorlu Bağlantı
Sponsorlu Bağlantı

Regl Sancısı Nasıl Geçer? Adet ağrısından kurtulmanın yolları için sizlere bu içerikte fikirler sunacağız. Kadınlar doğaları gereği gerçekten farklılar ancak ortak bir özellikleri bulunuyor. O da regl dönemleri. Bu dönemde yaşanan zorlukları deneyimlemeyen kadın zor bulursunuz ancak çoğu kadın düzenli olarak yaşar. Peki adet sancısı nasıl geçer ne iyi gelir? Regl ağrısı için ilaç var mıdır? Her ay dünyadaki ve ülkemizdeki milyonlarca kadın bu acıyı yaşamamak için erkeklerle vücutlarını değiştirmek ister. Ya da en azından acısız bir regl dönemi geçirmek. Peki bu mümkün mü? Adet ağrısından kurtulma yolları var mı? İşte regl sancısı nasıl geçer ile ilgili önerilerimiz.

1. Regl Sancısı Nasıl Geçer: Isı Uyugulayın

University College London‘dan bir bilim adamı, 40 ° C (104 ° F) sıcaklığın dönem kramplarından kurtulmanıza yardımcı olduğunu kanıtladı. Öyleyse git sıcak su şişesi veya sıcak su torbası yanına al. Karnına koy ve acının nasıl dindiğinin farkına var.

2. Sıcak Bir Banyo Yapın

Yukarıda bahsettiğimiz gibi, ısı periyod ağrısını hafifletmeye yardımcı olur. Ayrıca, banyo hem fiziksel hem de zihinsel olarak rahatlamanın harika bir yoludur. Bir küveti sıcak suyla doldurun, biraz banyo tuzu ekleyin (lavanta stresi iyi gider), 2-3 yemek kaşığı öğütülmüş zencefil içine dökün, en sevdiğiniz müziği açın, kendinize bir fincan çay yapın ve tadını çıkarın!

Lavanta ve adaçayı ağrıyı hafifletir ve rahatlamanıza yardımcı olur. Tarçın ve okaliptüs iltihapları azaltır. Gül, adet döngüsünü normalleştirmenize yardımcı olur ve sizi sakinleştirir. Papatya ve ylang-ylang, kasları gevşetir ve sinirlenmeyi azaltır.

3. Bitkisel Çaylar İçin

Bitkilerin iyileştirici özellikleri insanların yüzyıllardır kullandığı bitki çayına dönüşmüştür. Ağrıyı hafifletmek için çay kullanmak bazılarına garip gelse de, bilim adamları, papatya çayının dönem krampları gibi şeyleri iyileştirmedeki yararlarını kanıtlamışlardır. Kas spazmlarını hafifleten ve böylece uterusu rahatlatan glisin içerir.

4. Regl Sancısı Nasıl Geçer: İyi Uyuyun

Hepimiz uykunun sağlığımız için önemli olduğunu biliyoruz, ancak regl dönemi boyunca uykuya dalmak gerçek bir mücadele olabilir. Hayatınızı biraz daha iyi hale getirmek için, sağlam bir uyku almanız şart. Uzmanlar, cenin çevresindeki kasları gevşetip ağrıyı azalttığından cenin pozisyonunda uyumayı tavsiye eder. Ayrıca, bacaklarınız sıkıldığı için, daha az sızıntı olasılığı vardır.

5. Baharatları ve bitkileri ihmal etmeyin

Baharatlar günlük hayatımızın bir parçasıdır, ancak gerçek değerlerini bilmiyoruz. Bilim adamları, baharatların adet sancısına iyi geleceğiyle ilgili bazı çalışmalar yaptılar. İşte kullanabileceğiniz baharat ve bitkiler:

Rezene tohumu: Bir araştırma, rezene tohumlarının aslında kramplarla savaşabileceğini göstermiştir. İlaçlardan daha az etkili değiller ve bir saat içinde ağrıyı hafifletiyorlar. Dezavantajı, daha ciddi kanamalara neden olmalarıdır, bu yüzden akşamları almamanız iyi olur.

Zencefil: Aksine kanamayı azaltır. Ruh halinizi iyileştirebilir ve fiziksel belirtilerin daha az belirgin olmasını sağlayabilir.

Tarçın: Ağrıyı hafifletebilir, daha az kan kaybetmenize ve mide bulantısından kurtulmanıza yardımcı olabilir.

6. Vitamin ve mineral almayı unutmayın

Adet kramplarını hafifletmenin bir başka yolu da vitamin ve mineral almaktır.

7. Regl Sancısı Nasıl Geçer: Egzersiz Yapın

Bazı kadınlar, adet dönemleri boyunca egzersiz yapmanın zararlı olduğunu düşünüyor. Bununla birlikte, egzersizin, vücudunuzdaki ağrıyı azaltan, ruh halinizi iyileştiren ve prostaglandin yanmasını hızlandıran endorfin seviyesini yükselttiği bilinmektedir.İstenen sonucu elde etmek için en az 15 dakika süreyle haftada 3 kez düzenli bir egzersiz yapın. Uzmanlar, yürümek, bisiklete binmek, yoga yapmak ve paten yapmayı en iyi egzersizler içerisinde değerlendiriyor. Ek olarak, sizi formda, güçlü ve sağlıklı bir kalbe kavuştururlar.

“Vanilin Cafe Mutfak | Cennet Mahallesi – Küçükçekmece” Adlı Haberi Okuyun

8. Bazı yiyecekleri belli bir süre terk edin

Bazı yiyecekler ve katkı maddeleri sağlıklı olsa ve bu günlerde kendinizi daha iyi hissetmenize neden olsa da, kaçınmanız gereken daha iyi şeyler de vardır. Örneğin, kafein. Günlük sabah dozuna alışmış biri için, felaket gibi gelebilir. Ama bekle! Kafein, şişkinlik, duygu durum dalgalanmaları, ağrılar ve kramplar dahil olmak üzere PMS semptomlarını kötüleştirir. Kaygı düzeyinizi yükseltir ve hatta adet döngüsünü düzensiz hale getirebilir.

9. Bunların hiçbiri yardımcı olmuyorsa hap alın

Doğum kontrol hapları, krampları daha da kötüleştiren prostaglandin seviyelerini azaltır, böylece ağrı giderilir. Ancak düzenli olarak almayı planlamıyorsanız, bu yöntem işe yaramaz.

SEO by  Göktuğ EFİL

Sponsorlu Bağlantı
Küçükçekmece'den

Leave a Comment

Yeni Haberler

Küçükçekmece’de uygun fiyata daire! Fiyatı şaşırttı… Herkes başvuruyor

Küçükçekmece Halkalı Merkez Mahallesi, 1. Karadut sokakta satışa çıkan daire, şimdiden birçok vatandaşın ilgisini çekmeyi…

3 Mayıs 2024

KİPTAŞ’tan İstanbul’a 3 yeni proje! Şimdi başvuran kazanıyor…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaat işlerin sorumlu iştiraki KİPTAŞ, önceki 5 yıllık sürece nazaran bu döneme…

17 Nisan 2024

Fiat’ın Nisan ayı sonuna kadar geçerli en ucuz otomobilleri açıklandı! 449.000 TL rakamı dikkat çekti

Son dönemlerde yaptığı kampanyalarla dikkatleri üzerine çeken Fiat, bayram öncesinde en ucuz otomobillerinin listesini toplu…

10 Nisan 2024

Ziraat Bankası tatile gideceklere 7500 TL hediye veriyor! Tek şart belli oldu

Yüksek karlılık oranlarıyla dikkat çeken Ziraat Bankası, Touristica iş birliği sayesinde müşterilerine 7500 TL'lik hediye…

8 Nisan 2024

Dev kargo şirketi borçları ödeyemeyince iflas etti! Galatasaray ve Fenerbahçe’ye sponsor olmuştu

Ekonominin kötü gidişatının etkisiyle son günlerde iflasların da ardı arkası kesilmiyor. İstanbul'un çoğu mahallesinde hizmet…

8 Nisan 2024

TOKİ beklenen müjdeyi duyurdu! Türkiye genelinde 1359 tanesi satışa sunuldu

Seçim döneminde sessizliğini koruyan ve herhangi bir kampanya duyurmayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) seçimin hemen…

7 Nisan 2024