Kategoriler: Kripto Para

ÇEK VR Şirketi, Metaverse’de Sonsuza Kadar Yaşamanın Yollarını Arıyor

Sponsorlu Bağlantı
Sponsorlu Bağlantı

Çek VR şirketi, insanların metaverse’de sonsuza kadar yaşaması için bir yol tasarlıyor. Somnium Space adlı şirket, blok zinciri üzerine kurulu VR ürünleri yapıyor ve insanların evler de dahil olmak üzere sanal varlıklar inşa etmek/depolamak için sanal gayrimenkul satın almalarına izin vermek için NFT’leri kullanıyor.

Vice ile yapılan bir röportaja göre şirket, insanların görünüşlerini, seslerini ve kişiliklerini taklit eden dijital avatarlar yaratmalarına olanak tanıyan bir “Sonsuza Kadar Canlı” modunu başlatarak bu alanın ötesine geçmeyi umuyor.

Somnium Space’in CEO’su Artur Sychov, babasını birkaç yıl önce kanserden kaybettikten sonra, birinin kişiliğini ölümünden sonra saklamanın bir yolunu bulmak istedi. Sonuç, arkadaşlar ve aile üyeleriyle inandırıcı bir şekilde – en azından kısa bir süre için – etkileşim kurabilen bir AI yapısıdır. Sychov’un Vice ile yaptığı bir röportajda dediği gibi: “Kişiyle tanışacaksınız. Ve belki o kişiyle konuşurken ilk 10 dakika boyunca onun aslında yapay zeka olduğunu bilemezsiniz. Amaç bu.”

Şirket bunu olağanüstü miktarda veri toplayarak başaracak. Şirketin konuşmalar, hareketler ve yüz ifadeleri dahil her türlü kişisel veriyi toplaması gerekecek. Yeterli veri ile Somnium Space, kişinin bir bilgisayar programı olduğu netleşmeden önce en azından kısa bir konuşma yapabilen dijital bir avatar yaratmayı umuyor.

Kendinizi bu şekilde kaydettirmek, özellikle insanların çevrimiçi verileri ve bunların nasıl kullanıldığı konusunda daha fazla endişe duyduğu bir zamanda oldukça rahatsız edici olabilir. Yine de Sychov bunun bir endişe olması gerektiğine inanmıyor. Herhangi bir zamanda birisi programdan çıkabilir ve verilerin tamamen silinmesini sağlayabilir.

Tabii ki, gizlilik odaklı şirketler geçmişte veri satarken yakalandılar. Somnium Space’in Live Forever modu, blockchain dünyasına ve metaverse potansiyeline açık olanlar için, gelişen endüstrinin potansiyelini gösteren ilginç bir fikir.

Sponsorlu Bağlantı
Küçükçekmece'den

Leave a Comment
Paylaş
Yazar:
Küçükçekmece'den

Yeni Haberler

Küçükçekmece Belediyesi’nde ‘liyakat sistemi’ çalıştı: Grafiker olarak girdi, Özel Kalem Müdürü oldu

Küçükçekmece Belediyesi'nde ikinci dönemini geçiren Kemal Çebi, bir dizi atamalarda bulundu. Bu kapsamda son olarak…

13 Mayıs 2024

Başvurular başladı! Küçükçekmece Belediyesi 5 temizlik görevlisi alacak

Küçükçekmece Belediyesi sosyal tesislerin sorumluluğunu üstlenen Küçükçekmece İnşaat Taah. San. ve Tic. Aş. (KİTAŞ) 5…

10 Mayıs 2024

Trabzonlu iki başkan Küçükçekmece’de buluştu

Büyükçekmece'de 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Hasan Akgün, 2. dönemine giren Küçükçekmece Belediye Başkanı…

7 Mayıs 2024

Kaymakam Anteplioğlu’ndan Kumsal Özel Eğitim Uygulama Okulu’na ziyaret

Göreve başladığı günden beri ilçedeki tüm okullarla ayrı ayrı ilgilenen Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, son…

7 Mayıs 2024

TOKİ’den bir daha gelmeyecek kampanya: Hepsi KDV’den muaf! Başvuru için sadece 2 gün kaldı…

TOKİ, beklenen kampanyaları yılın ortalarına doğru açıklamaya başladı. Konut anlamında beklenen kampanyaları açıklamayan TOKİ, arsa…

6 Mayıs 2024

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve AK Parti Milletvekili Nihan Ayan Arenapark’ta sergi açtı

Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve İstanbul Ak Parti 3. Bölge Milletvekili Nihan Ayan, Atakent Mahallesi'nde…

6 Mayıs 2024